logo

Образовање

Додељене општинске стипендије

Младеновачки академци окупили су се данас на пријему у свечаној сали "др Елси Инглис" где су им Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Драгана Лукач Зечевић, члан Већа за образовање, уручили уговоре о стипендирању.

Поздрављајући студенте и њихове родитеље, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, честитао је академцима на успеху и рекао да му овај пријем представља привилегију у послу којем обавља.

– Сматрам да сте ви будућност Младеновца и да су ове стипендије мале са обзиром на успех који сте постигли. Могу да вам обећам да ћемо учинити све да у наредном периоду повећамо средства за стипендирање студената. Верујем да ће ове стипендије бити подстрек за генерације које долазе – рекао је Чокић.

Градска општина Младеновац у школској 2013/2014 години стипендираће 49 студената који ће месечно добијати по 8.500 динара.

Милица Јевђенијевић, студент Филолошког факлутета у Београду, са просеком од 9,14 каже да је стипендија значајна, пре свега као јасан знак да се неко сетио да награди и похвали труд, загалање и успех студената.

 

 

– Стипендија ми значи много јер студентима сваки динар пуно значи. Ја сам у дому и моји обавезни месечни трошкови су око 9.000 динара, али ни сама не знам колико сам дала за књиге, тако да ће ми овај новац свакако добро доћи – каже Милица.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.