logo

Пољопривреда

Батерије за стрелце

Градска општина Младеновац потписала је данас донаторске уговоре са противградним стрелцима о финасирању њиховог рада са по 5.000 динара месечно и испоруци батерија за "Мотороле".

Противградним стрелцима са територије наше општине данас је уручно 18 батерија за "Мотороле" чију куповину је финасирала градска општина Младеновац. Такође, Општина Младеновац је са 18 стрелаца који раде на девет противградних станица, потписала уговоре по којима ће им бити исплаћивана месечна надоканда од по 5.000 динара током шестомесечне противградне сезоне.

Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду, рекао је да ће осим ове помоћи, општина Младеновац покушати у току године да обнови најугроженије противградне станице.

– Набавили смо батерије за "Мотороле" које сте нам ставили као један од приоритета и већих проблема у вашем. Што се тиче државе ви имате надокнаду од 4000 динара, а ми смо у општини донели одлуку да вам месечно исплаћујемо по 5000 динара, на свака два месеца. Надам се да ћемо ове године моћи да финансирамо и обнову противградних станица који су у најлошијем стању – рекао је Вићовац и додао да ће усвајањем Закона о противградној заштити положај стрелаца у нашој држави бити јасно дефинисан.

На недавно одржаној седници Републичког штаба за ванредне ситуације предложено је да се по хитном поступку донесе Закон о противградној заштити који би омогућио да се обезбеди систем набавке противградних ракета. На истој седници је истакнуто да је за сада обезбеђено 120 милиона динара за набаку ракета која је у току.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.