logo

Пољопривреда

Дани поља кукуруза у Земун пољу

altГрадска општина Младеновац и Пољпривредна саветодавна и стручна служба Младеновац организовали су за младеновачке пољопривреднике посету манифестацији јесењи Дани поља кукуруза која се одржала 7. септембра у Инстуту за кукуруз "Земун поље" у Земуну.

Манифестацији је присуствовало преко 1.500 посетилаца, пољопривредника, произвођача семена, трговаца, представника пољопривредних стручних служби и гостију из иностранства. Скупу су присуствовали и представници ресорних министарстава, локалних самоуправа, стручњаци са терена као и представници светских компанија с којима Институт већ годинама има успешну сарадњу. Учеснике Дана поља поздравили су и гости из иностранства, купци семена ЗП хибрида из Казахстана, Русије, Румуније, Турске, Либана, Словеније, Македоније.

Присутни су имали прилику да виде колекцију у којој је посејано укупно 56 ЗП хибрида укључујући и хибриде кукуруза седме генерације као што су ЗП 299, ЗП 333, ЗП 500, 707, кукуруз белог зрна 655б и др. Поред тога, присуствовали су берби производног огледа и уверили се у остварене приносе комерцијалних ЗП хибрида кукуруза.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.