logo

Пољопривреда

Младеновчани на Новосадском сајму

altПрвог дана Новосадског сајма највећу смотру домаћег и иностраног аграра код нас посетило је 108 пољопривредника из наше општине. Посету је огранизовала градска општина Младеновац.

Општина Младеновац представљена је на заједничком штанду града Београда са излагачима из Раковице, Лазаревца, и Барајева, а у понуди су били млечни, сухомеснати, као и производи од меда, воћа, тестенине. Првог дана сајма своје производе представили су Млекара "Границе" , предузеће за производњу и обраду меса "Библи" из Пружатовца и органски пчелар Иванчевић. Са пољопривредницима из Младеновца сајам је посетила Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа за пољопривреду.

Према речима градског секретара за привреду Милинка Величковића, ово је трећи пут да Град Београд излаже, а други пут да самостално представља пољопривредне произвођаче који излажу производе из свог домена.

 

altОн је додао да Град Београд из године у годину повећава средства за подстицаје у пољопривреди.

- Тако смо за ову намену 2016. године издвојили 40 милиона динара, 2017. године 120 милиона, да би ове године повећали на 180 милиона динара. Прошле године смо делили тракторе, а ове пољопривредне машине, односно прикључке, пластенике, противградне мреже. Поред субвенција за набавку свега тога, дајемо средства и за набавку кошница, као и опреме за производњу меда. У делу сточарске производње, ове године по први пут делимо уматичене овце, козе, али и јунице као и прошле године - рекао је Величковић.

На Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, који траје до 21. маја, учествује више од 1.500 излагача из 60 земаља, а земља партнер ове године је Француска.

.

alt alt

 

 

 

 

 

 

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.