logo

Пољопривреда

Анкета значајна за пољопривреднике

altРепублички завод за статистику спровешће Анкету о структури пољопривредних газдинстава у периоду од 1. октобра до 30. новембра 2018. године. Анкета се спроводи уз финансијску подршку Европске уније.

Пољопривредници ће имати користи од предстојеће анкете јер ће моћи да се пријављују код националних и европских фондова за подршку у пољопривреди али и да на основу датих података добију сазнања у коју би пољопривредну граду требало инвеститрати.

После педесет година, попис пољопривреде спроведен је у Србији 2012. године чиме је после пола века добијен свеобухватни преглед структурних карактеристика националне пољопривреде. Према стандардима Европске уније, попис пољопривреде се спрводи на сваких десет година тако да је следећи попис у Србији планиран за 2021. годину.

Између два пописа спроводи се Анкета о структури пољопривредних газдинстава која ће ове године почети 1. октобра и трајати до 30. новембра. Ова анкета ће се обавити на узорку од 120.000 пољпоривредних газдинстава, а обухваћена газдинства биће о томе обавештена писменим путем.

Анкетом ће бити прикупљени подаци о идентификацији газдинства, локацији, расположивом земљишту. коришћењном пољопривредном земљишту, наводњавању, употреби органског ђубрива, броју стоке, радној снази, пољопривредној механизацији, употреби и продаји пољопривредних производа итд.

Сви прикупљени подаци подлежу законским одредбама о приватности и поверљивости и биће коришћени искључиво у статистичке сврхе.

Када се анкета заврши и подаци обраде сви резултати анкете биће објављни до 30. септембра 2019. године на сајту Републичког завода за статистику.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.