logo

Пољопривреда

Говедарство на најнижим гранама

Говедарство на најнижим гранамаЗа девет месеци трајања пројекат вештачког осемењавања грла укупно је осемењено 2887 грла, Милан Ђорђевић, члан Општинског већа за пољопривреду каже да до краја године неће моћи да се испуни план од четири хиљаде грла што указује на алармантан пад броја грла у Младеновцу. Пројекат вештачког осемењавања започет је 1. фебруара ове године и закључно са 30. октобром укупно је осемењено 2.887 грла. Пројекат у којем сви пољопривредници са територије наше општине имају право на остваривање субвенције приликом вештачког осемењавања крава у износу од 1000 динара по грлу финасира Градска општина Младеновац.

– Са новембром и децембром тешко да можемо да изађемо на 4.000 грла што указује да је пад броја грла у Младеновцу аламрантан. Иако нам то као локалној самоуправи није обавеза овај податак нам је довољан показатељ да следеће године морамо драстично више да уложимо у млечно говедарство. Трендови који се дешавају у пољопривреди су такви да је говедарство на најнижим гранама у претходних неколико деценија. Држава са тим мора да се избори, а ми као локална самоуправа морамо да дамо свој допринос. Ја сам направио предлог пољопривредног буџета за следећу годину и видећемо шта ће све бити прихваћено. Једна од мера које сам предложио је да осемењавање говеда следеће године буде потпуно бесплатно и то је већ повећање буџета за неколико милиона динара, али понављам видећемо шта ће од предлога бити прихваћено – рекао је Ђорђевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.