logo

Спорт

Завршени "Streetball" и "Младеж"

 

Две манифестације, спортска "Streetball" и културна "Младеж", после четири дана трајања испуњених различитим садржајима данас су завршене. 

Нажалост, у скромној понуди сличних садржаја у Младеновцу још једном се показало се да се ове две традиционалне манифестације одлично допуњују. Најбољи доказ су стотине суграђана различитих година и интересовања који су се током претходна четири дана окупили на тернима у насељу "25 маја ". 

Под покровитељством градске општине Младеновац, традиционални турнир у баскету "Streetball" шеснаести по реду, још једном је привукао велику пажњу љубитеља спорта и кошарке, тачније уличног баскета. На овогодишњем кошаркашком умећу у надметању 3 на 3, учествовало је 48 екипа, момака и девојака, различитих старосних категорија. 

Званичном отварању турнира претходила је ревијална утакмица кадета кошаркашких клубова „Младеновца“ и „Црвена звезда“. 

У петак 14. јуна, турнир је прогласио отвореним Драгослав Стојковић, члан Већа општине Младеновац, за спорт и туризам.

– Част ми је и задовољство да вас поздравим испред градске општине Младеновац и у своје лично име.

Ево, већ 16 пут по реду овде се виђамо да уживамо у лепим потезима наших садашњих и будућих кошаркашких таленанта, и на најбољи могући начин промовишемо један од, можда најлепших спортова, по коме је наша земља надалеко позната.

Желим да људи из организације спроведу ово такмичење на нивоу на који смо сви навикли.

Желим да најбољи победе и како је ово година фер плеја и толеранције волео бих да се то види и овде на асфалту „25 маја“, уз жељу да да сви уживамо у једном лепом дружењу.

Драган Ивановић – Кени, председник Савета турнира, каже да је од ове године турнир обогаћен једном новином, ревијалним утакмицама млађих категорија. 

– Од почетка нашег туринира жеља нам је била да промовишемо наше вредности, овог пута биће то кошаркашки клуб, следећег пута неки други клуб, углавном пружићемо свима могућности.

Сваке године се повећава однос и озбиљност свих оних који желе да се такмиче на турниру, а оно што добијамо је квалитет и у приказаној игри и у организацији – рекао је Ивановић. 

Као и до сада, најбољим екипама и појединцима додељени су пехари, мајице и кошаркашке лопте.

 

 

 

 

 

"Младеж" за младе

Током четири дана Фестивала урбане културе "Младеж" који се одржао од 13. од 16. јуна у Младеновцу, присутни су могли да уживају у бројним културним садржајима. Фестивал који се одржао заједно са Турниром у баскету "Streetball" показао се као добар спој спорта, креативних радионица и музике. 

Кроз многобројне културне и забавне садржаје, Младеновчани су имали прилику да од пасивних посматрача постану активни учесници културног живота. 

Овогодишњи "Младеж", спој музике, креативних радионица, изложби и предавања, заједнички су организовали Канцеларије за младе, Центар за културу, Омладинска културна организација и Организација урбане културе.

Током чатири дана фестивала присутни су могли, на неколико пултова поред кошаркашког терена, да учествују у радионицма фотографије, ликовне уметности, сликања на накиту и моди као и да уживају у изложбама и наступима ди џејева и акустичних бендова. 

Страхиња Стојковић, шеф Канцеларије за младе општине Младеновац, која је "на мишиће" и уз скромне финансије изнела организацију овогодишње манифестације, рекао је да је задовољан фестивалом јер се велики број младих одазвао и укључио у сам догађај. 

 

 

– Сви су покалазили интересовање према учествовању у креативним радионицама што је знак да млади у нашем граду желе да раде и покажу своју креативност.

Анимирали смо и децу из насеља тако да се цело насеље укључило што је и највећа добити фестивала.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.