logo

Спорт

Баскет турнир "Streetball" од 12. до 15. јуна

Турнир у баскету "Streetball" (3 на 3) у мушким и женским старосним категоријама, као и у шутирању тројки, одржаће се од 12. до 15. јуна на кошаркашким теренина у насељу "25. мај".

Како су на данашњој конференцији за медије најавили организатори, пријаве за турнир ће се примати до 11. јуна у 20 часова на спортским теренима у насељу "25. мај". Учесници се могу пријавити и преко електронске пријаве коју могу преузети са фејсбук стране Покрета урбане културе "Младеж" где се могу детаљно упознати са пропозицијама такмичења и пратећим програмом.

За пратећи програм, као и до сада, задужен је Покрет урбане културе "Младеж", који су свој фестивал ове године поделили на два дела.

– Први део ће трајати од 13. до 15. јуна, а приход ће ићи у хуманитарне сврхе. На градској фонтани ћемо 13. јуна одржати велики хип - хоп концерт, цена је 200 динара, а приход иде у хуманитарне сврхе пострадалима од поплава. Ово је и увод за главни део фестивала који ће се одржати од 14. до 16. августа на две музичке бине. Ове године, генерални медијски спонзор је МТВ, а имамо и подршку Министарства омладине и спорта – рекао је Немања Глишић из организације "Младеж".

Градска општина Младеновац је генерални покровитељ такмичења, а одлуком општинске Скупштине, "Streetball" је увршћен у званичне манифестације градске општине Младеновац.

Дејан Чокић, преседник градске општине Младеновац, истакао је да "Streetball" представља понос за нашу општину, као и да је током 17 година одржавања постао један од брендова нашег града.

– Захваљујем се свима који су се укључили у ораганизацију турнира, нарочито Драгану Ивановићу Кенију и његовој породици који су годинама уназад главни носиоци турнира. Сви знамо да

Кени улаже највише труда у уређење и одржавање тог терена и тиме је свакако дао свима пример свима како нешто треба уредити, одржавати и чувати – рекао је Чокић и позвао све суграђане да учествују и посете ову манифестацију.

Позиву се прикључио и Драган Ивановић Кени, председник Савета манифестације, који је пожелео свима да енергију оставе на спортским борилиштима, а не на неком другом месту, што је и главни мото турнира.

– Најважније од свега овога што раде млади људи у спорту и кулутури је да ће тек у будућности дати праве резултате. Очекујем учешће свих младих људи из Младеновца и околних градова. Велику захвалност дугујемо Црвеном крсту и позивам све младе и медије да заједно промовишемо спорт – рекао је Ивановић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.