logo

Спорт

Дискретни херој

Дискретни херојНа Светском првенству у кик боксу за кадете и јуниоре одржаном у Београду, а завршеном пре два дана, наш суграђанин Немања Глишић освојио је златну медаљу у категорији до 63,5 килограма. Млади шеснаестогодишњак, члан Кик бокс клуба "Младеновац", у једној од најтежих категорија савладао је фаворизоване противнике и попео се на светски трон. Немању и његовог тренера Првослава Станимировића данас су испред Градске општине Младеновац угостили Бранислав Јовановић, председник општине и Иван Јанковић, члан Општинског већа за спорт.

После само три године тренирања Немања Глишић је успео да постане најбољи у свету. Вредан, упоран и марљив момак са још увек видном посекотином испод левог ока коју је зарадио у правом малом рату против Руслана Сексенбајева, одличног борца из Русије, скромно описује свој пут до врха.

– Не знам шта да причам. Ово је највећи успех у мојој каријери од како се бавим кик боксом. Није ми било лако јер су противници стварно били најбољи. У завршним борбама први меч сам радио са такмичарем из Црне Горе, изузетан противник којег теренира бивши светски шапион али сам се трудио и победио га са 3 : 0. Следећи меч је био против Хрвата, добар борац који је дошао из једног од најбољих светских кампова, и њега сам добио са 3 : 0. Ипак, најтеже ми је било у финалу против Казахстана. Борба је била неизвесна, смењивали смо се у вођству, задобио сам и повреду после које сам добио још већу жељу и успео сам да га добијем у све три рунде. Драго ми је због овога и трудићу се да буде још оваквих резултата – каже Немања.

Његов тренер Првослав Станимировић , захвалио се председнику општине на пријему и рекао да је велики успех за Кик бокс клуб "Младеновац" који постоји 16 година да дође до тога да њихов члан добије плакету општине.

– Немања има само 16 година и био је најмлађи јуниор на светском првенству. Ово је његов тренутак, то је један марљив и вредан момак који треба да буде пример свим осталим момцима и девојкама у Младеновцу. Ово је борилачки спорт и енергију треба усмерити на право месту, у ринг који је место за доказивање ко колико вреди. Немањин пут до врха је био тежак и трновит против са бораца из земаља са дугом традицијом бокса, али и ми смо показали да имамо школу за респект – рекао је Станимировић.

У име општине Младеновац, плакету општине као захвалност за освојено прво место младом шампиону је уручио Бранислав Јовановић , председник Градске општине Младеновац.

– Задовољство је бити председник општине када младост нашег града постигне оно што је најлепше, а то је да буду најбољи у свету. Иако је Србија мала земља има доста успеха у колективним спортовима али почињемо полако и у појединачним спортовима да заузимамо примат у свету као што је то успео наш суграђанин који је постао јуниорски светски првак. Овај пехар и медаља испред нас најбољи су доказ његове умешности. Свакако треба похвалити и тренера без чијег ентузијазма сигурно не би било овог успеха. Нажалост, понавља се оно што сам више пута рекао да тамо где као општина најмање дамо добијемо највише, а тамо где дамо највише обично добијемо најмање. То је сада тако, али морамо почети да озбиљно размишљамо да то мењамо. Светском прваку бих пожелео доста среће и да нас поново удостоји са оваквим успесима – рекао је Јовановић.

Иван Јанковић , члан Општинског већа за спорт, рекао је да је Немањин успех историјски, како за њега тако и за клуб чије боје брани.

– Ми сада као општина имамо обавезу да помогнемо још више клубове који дају овакве резултате. Мора да се ради још више на промоцији клуба и наш мото је да се улаже у млађе селекције не би ли омладина видела да постоји и други начин живота, да време које Немања улаже и троши јесте прави пут којим треба да крену и остали. Ми смо Немањи обећали награду од 30.000 динара, али надам се да ћемо сада успети да то повећамо. То није много, али у буџету за следећу годину ваш клуб ће, због овог и претходних резултата, свакако бити испоштован како би и Немања и други чланови могли несметано да се баве спортом – обећао је Јанковић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.