logo

Здравство

Град наставља да финансира сервис "Хало беба"

Град наставља да финансира сервис "Хало беба" За реализацију пројекта "Телефоном до савета Хало беба", који спроводи Градски завод за јавно здравље, из градског буџета биће издвојено 3.458.000 динара. Саветовалиште, чија је основна сврха пружање помоћи трудницама и родитељима, почело је са радом 3. децембра 2001. године на иницијативу Уницефа, који је све до 2004. године и финансирао његов рад. Од тада бригу о овом телефонском сервису преузима град.

– Сервис "Хало беба", који Град Београд финансира већ годинама, показао се врло корисним и зато настављамо да издвајамо средства за његов рад. Међутим, од сада ће овај сервис постати део система здравствене заштите у Београду. За почетак имаћемо пунктове у неколико београдских домова здравља, а у зависности од потреба, мрежа таквих саветовалишта биће проширена – рекла је Драгана Јовановић, градски секретар за здравство.

У саветовалишту, поред лекара, дежурају и искусне патронажне и педијатријске медицинске сестре, које овај посао обављају ван свог редовног радног времена. Необавештени или забринути родитељи информације могу добити и путем сајта www.halobeba.rs , који је већ посетио велики број корисника.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.