• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Поклон за Николину Штампа
13. мај 2015.
 

 

Председник општине Дејан Чокић и члан Већа, Драгана Лукач Зечевић, посетили су данас породицу Стевановић и предали симболични поклон малој Николини, рођеној на дан ступања на снагу општинске одлуке о новчаној помоћи младеновачким бебама.

Породица Стевановић живи у породичној кући у Међулужју, а двомесечна Николина прва је беба која је добила једнократну помоћ од 10.000 динара коју од 10. марта додељује градска општина Младеновац свој новорођеној деци са територије општине Младеновац.

Мајка Јелена каже да новорођена деца имају право на помоћ од државе али да су процедуре дугачке и компликоване и додаје да је за сада само новац од општине стигао на рачун.

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, предао је породици скроман поклон општине Младеновац за малу Николину.

Он је поменуо да општина Младеновац са скромним буџетским средствима покушава да води активну и конкретну политику у решавању проблема наталитета, али и социјалних проблема са којима се сусрећу породице са приновама.

Како су нам рекли у належним службама градске општине Младеновац, од 10. марта, дана ступања на снагу Одлуке о финансијској подршци новорођеној деци на територији Градске општине Младеновац, отворено је 24 предмета за поступак доделе новчане помоћи.

Иначе, одборници Скупштине градске општине Младеновац на седници одржаној 4. марта ове године донели Одлуку о финансијској подршци новорођеној деци на територији Градске општине Младеновац.

 

Одлуком су предвиђена једнократна новчана давања за новорођено дете у износу од 10.000 динара.

Право на ову помоћ остварује свака мајка са пребивалиштем пријављеним на територији градске општине Младеновац, најмање годину дана пре дана рођења детета, као и са боравком у статусу интерно расељеног лица са Косова и Метохије, најмање годину дана пре дана рођења детета.