logo

Актуелности

УВ лампе за дезинфекцију младеновачком Дому здравља

alt

Узимајући у обзир неопходност заштите здравственог система, медицинских радника и пацијената у време пандемије вирусом Covid -19, Општина Младеновац обезбедила је новац за набавку десет зидних УВ стерилизационих лампи за дезинфекцију ваздуха и површина у затвореним просторима за младеновачки Дом здравља. Средства су обезбеђена одмах пошто се ова здравствена установа обратила за ову врсту помоћи општинском Штабу за ванредне  ситуације.

Имајући у виду чињеницу да су микроорганизми веома неотпорни на УВ зрачење таласне дужине 253,4 нм, дезинфекција помоћу УВ лампи се практично спроводи без употребе хемијских средстава. УВ лампе за стрелизицају постављене су у просторије амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције, у просторије Хитне службе, као и у просторије за интервенције у другим службама ове установе.

Запослене у Дому здравља данас је обишао председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, који се том приликом захвалио свим здравственим радницима који својом пожртвованошћу и професионализмом дају огроман допринос да се преброди кризна ситуација у којој се налазимо, истакавши да су они у првим редовима у борби на субијању ширења вируса.
Глишић је изразио захвалност и свим грађанима који се одговорно понашају и придржавају се препорука и мера Владе Србије, односно Штаба за ванредне ситуације, наводећи да је Општина предузела све потребне мере како би се спречило ширење вируса.

Директорка Дома здравља, др Душица Миловановић, захвалила се председнику Глишићу на разумевању и помоћи, истакавши да ће, захваљујући УВ лампама, запослени и пацијенти бити много сигурнији и безбеднији.

Миловановић је додала да је Општина благовремено обезбедила за Дом здравља и препарате за дезинфекцију којима се редовно третирају санитетска возила, просторије Хитне службе и амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције кроз које пролази највише пацијената. Директорка ове здравствене установе је изнела и податак да је у амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције до сада прегледано 184 грађана, док је њих 160 потражило савет путем телефона.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.