logo

Aktuelnosti

UV lampe za dezinfekciju mladenovačkom Domu zdravlja

alt

Uzimajući u obzir neophodnost zaštite zdravstvenog sistema, medicinskih radnika i pacijenata u vreme pandemije virusom Covid -19, Opština Mladenovac obezbedila je novac za nabavku deset zidnih UV sterilizacionih lampi za dezinfekciju vazduha i površina u zatvorenim prostorima za mladenovački Dom zdravlja. Sredstva su obezbeđena odmah pošto se ova zdravstvena ustanova obratila za ovu vrstu pomoći opštinskom Štabu za vanredne  situacije.

Imajući u vidu činjenicu da su mikroorganizmi veoma neotporni na UV zračenje talasne dužine 253,4 nm, dezinfekcija pomoću UV lampi se praktično sprovodi bez upotrebe hemijskih sredstava. UV lampe za strelizicaju postavljene su u prostorije ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije, u prostorije Hitne službe, kao i u prostorije za intervencije u drugim službama ove ustanove.

Zaposlene u Domu zdravlja danas je obišao predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji se tom prilikom zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji svojom požrtvovanošću i profesionalizmom daju ogroman doprinos da se prebrodi krizna situacija u kojoj se nalazimo, istakavši da su oni u prvim redovima u borbi na subijanju širenja virusa.
Glišić je izrazio zahvalnost i svim građanima koji se odgovorno ponašaju i pridržavaju se preporuka i mera Vlade Srbije, odnosno Štaba za vanredne situacije, navodeći da je Opština preduzela sve potrebne mere kako bi se sprečilo širenje virusa.

Direktorka Doma zdravlja, dr Dušica Milovanović, zahvalila se predsedniku Glišiću na razumevanju i pomoći, istakavši da će, zahvaljujući UV lampama, zaposleni i pacijenti biti mnogo sigurniji i bezbedniji.

Milovanović je dodala da je Opština blagovremeno obezbedila za Dom zdravlja i preparate za dezinfekciju kojima se redovno tretiraju sanitetska vozila, prostorije Hitne službe i ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije kroz koje prolazi najviše pacijenata. Direktorka ove zdravstvene ustanove je iznela i podatak da je u ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije do sada pregledano 184 građana, dok je njih 160 potražilo savet putem telefona.

altalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.