logo

Актуелности

Волонтерски сервис општине свакодневно уз своје суграђане

alt

Волонтери Градске општине Младеновац, од почетка увођења ванредног стања, свакодневно су на располагању својим старијим суграђанима као и свим људима којима је помоћ неопходна, набављајући лекове и основне животне намирнице уместо њих.

Преко бројева телефона општинског Кол центра регистровано је више од 7000 позива суграђана којима је била потребна помоћ у виду пакета основних животних намирница и средстава за хигијену, доставе лекова или информација у вези са преузимањем лекова на рецепт, подизањем пензије, радом амбуланте за фебрилна стања и слично.
Волонтери су пакете помоћи које је обезбедила општина Младеновац, а за којима су суграђани исказали потребу преко Кол центра или повереника Цивилне заштите, испоручили на приближно 5000 адреса, а близу 2000 позива се односило на испоруку намирница по поруџбини грађана. Осим тога, волонтери су испоручили и близу 9000 пакета Града Београда, за пенизионере са примањима мањим од 30000 динара.
Oпштина излази у сусрет и свим суграђанима са тешким обољењима и обезбеђује им превоз до здравствених установа у Београду како не би остали без хитног прегледа или неопходне терапије.

Општина Младеновац захваљује се свим волонтерима на солидарности, као и свим суграђанима на стрпљењу и подршци коју свакодневно пружају волонтерима на терену. У овим данима важно је да се придржавамо свих мера превенције, а општина Младеновац са својим волонтерским сервисом побринуће се да дође до свих Младеновчана којима је помоћ потребна како би се наставило нормално функционисање у условима ванредног стања.

Такође се захваљујемо волонтерима Црвеног крста који су током јутарње куповине од 04 до 07 часова помагали пензионерима да подигну своја примања на банкоматима, као и свим Младеновчанима који су се пријавили за волонтере, а који ће бити контактирани уколико буде потребе за већим ангажовањем волонтера.

alt alt alt alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.