logo

Aktuelnosti

Volonterski servis opštine svakodnevno uz svoje sugrađane

alt

Volonteri Gradske opštine Mladenovac, od početka uvođenja vanrednog stanja, svakodnevno su na raspolaganju svojim starijim sugrađanima kao i svim ljudima kojima je pomoć neophodna, nabavljajući lekove i osnovne životne namirnice umesto njih.

Preko brojeva telefona opštinskog Kol centra registrovano je više od 7000 poziva sugrađana kojima je bila potrebna pomoć u vidu paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, dostave lekova ili informacija u vezi sa preuzimanjem lekova na recept, podizanjem penzije, radom ambulante za febrilna stanja i slično.
Volonteri su pakete pomoći koje je obezbedila opština Mladenovac, a za kojima su sugrađani iskazali potrebu preko Kol centra ili poverenika Civilne zaštite, isporučili na približno 5000 adresa, a blizu 2000 poziva se odnosilo na isporuku namirnica po porudžbini građana. Osim toga, volonteri su isporučili i blizu 9000 paketa Grada Beograda, za penizionere sa primanjima manjim od 30000 dinara.
Opština izlazi u susret i svim sugrađanima sa teškim oboljenjima i obezbeđuje im prevoz do zdravstvenih ustanova u Beogradu kako ne bi ostali bez hitnog pregleda ili neophodne terapije.

Opština Mladenovac zahvaljuje se svim volonterima na solidarnosti, kao i svim sugrađanima na strpljenju i podršci koju svakodnevno pružaju volonterima na terenu. U ovim danima važno je da se pridržavamo svih mera prevencije, a opština Mladenovac sa svojim volonterskim servisom pobrinuće se da dođe do svih Mladenovčana kojima je pomoć potrebna kako bi se nastavilo normalno funkcionisanje u uslovima vanrednog stanja.

Takođe se zahvaljujemo volonterima Crvenog krsta koji su tokom jutarnje kupovine od 04 do 07 časova pomagali penzionerima da podignu svoja primanja na bankomatima, kao i svim Mladenovčanima koji su se prijavili za volontere, a koji će biti kontaktirani ukoliko bude potrebe za većim angažovanjem volontera.

alt alt alt alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.