logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Појашњење конкурсне документације - Геронтолошки центар (4)

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Град Београд
Градска општина Младеновац
Комисија за спровођење поступка јавне набвке
Број: 03.05.404-46/2018
Датум: 25.7.2018. године

На основу члана 63. став 3. и члана 54. став 12. тачка 1. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015), Комисија за спровођење отвореног поступка јавне набавке образована Решењем председника градске општине Младеновац бр. 03.05.404-46/2018 од 2.7.2018. године, даје следеће:

ПОЈАШЊЕЊЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ - IV


У отвореном поступку јавне набавке извођења радова на реконструкцији, санацији, адаптацији и инвестиционом одржавању објекта Геронтолошки центар у Младеновцу, ЈН бр. 3.9/2018, а поводом питања заинтересованих понуђача, Комисија даје следеће одговор:


1. Питање заинтересованог понуђача:

"У конкурсној документацији у додатним условима - кадровски капацитет за доказ о радном ангажовању за носиоце лиценци који нису запослени код понуђача наводите да се достави фотокопија уговора о делу/ уговора о обављању привремених и повремених послова или другог уговора о рандом ангажовању и одговарајући М образац у складу са Законом о раду односно законом о доприносима за обавезно социјално осигурање.
Скрећемо вам пажњу да у ситуацији када понуђач као доказ о правном основу ангажовања доставља уговор о делу којим је ангажовао одређено лице за извршење послова који се тичу предмета набавке, исти не може у понуди да достави и М-УНК образац за то лице, обзиром да се образац М-УНК подноси надлежном органу односно одговарајућој филијали Фонда за ПИО тек након што посленик изврши дело за које је ангажован уговором о делу, а у року од три дана од дана уплате доприноса.
Из наведеног разлога, понуђач који доставља уговор о делу не може приликом подношења понуде доставити и М-УНК образац.
Молимо вас да у складу са наведеним прилагодите конкурсну документацију у погледу доказа који је потребно доставити о ангажовању путем уговора о делу, како би понуђачи могли да припреме прихватљиву понуду."
    

Одговор:


Довољно је као доказ доставити фотокопију уговора о радном ангажовању за носиоце лиценце који нису запослени код понуђача.


2. Питање заинтересованог понуђача:
        

"У делу конкурсне докуменатације која се односи на пословни капацитет, као доказ између осталог потребно је доставити и образац потврде о раније реализованим уговорима од стране наручилаца наведених у референтној листи. Уколико потврда издата од стране других наручилаца не садржи неке од елемената конкретно податак о врсти радова, а како нисмо у могућности да прибавимо нову потврду на обрасцу из конкурсне документације поглавље XVII, јер је реч о страној компанији и у току су годишњи одмори.
Мишљења смо да је наведени образац и без тог елемента валидан јер се ти подаци свакако виде из Уговора и Окончане ситуације по тим уговорима, које је такође потребно доставити. Молимо Вас да се изјасните, да ли ћете прихватити такав образац потврде?"


Одговор:


Прихватиће се и таква потврда ако нема податке о врсти радова, али све тражено мора се показати кроз тражене доказе.


3. Питање заинтересованог понуђача:


"За кранску дизалицу и агрегат наведено је да се достави каталог, потврда произвођача којим се доказују захтеване карактеристике. Како су наведени документи на страном језику, да ли је довољно доставити само стручни налаз о исправности опреме, обзиром да су у њему наведени сви тражени  подаци, тип, марка, носивост, висина, снага…
Ако не да ли каталоге, техничке спецификације треба преводити?"


Одговор:

Није потребно преводити.


4. Питање заинтересованог понуђача:


"У тендерској документацији за ЈН 3.9/2018 - Грађевински радови на адаптацији, санацији и инвестиционом одржавању на објекту - Геронтолошки центар у Младеновцу је наведено да
банкарска гаранција за озбиљност понуде не може да садржи промењену месну надлежност за решавање спорова.  У гаранцијама  које нам издаје наша пословна банка а у складу са истом као Суд за решавње спорова наведен је месно надлежан суд према седишту банке.
Да ли је то у реду?"


Одговор:


У реду је.


5. Питање заинтересованог понуђача:


"Поштовани један од услова је кран или дизалица минималне носивости 1,5 т. Да ли кран који има носивост од 800кг до1500 кг, задовољава тражени технички капацитет, обзиром да има носивост од 1500 кг."


Одговор:

Задовољава.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.