logo

Актуелности

Караван безбедности саобраћаја стиже у Младеновац

Превентивни пројекат “Караван безбедности саобраћаја”, чији је основни циљ повећање свести грађана о важности поштовања саобраћајних прописа и унапређења безбедног учешћа у саобраћају, биће организован у Младеновцу у петак, 25. октобра у делу улице Јанка Катића испред зграде Општине са почетком у 11:00 сати.


Посетиоци Каравана биће у прилици да испробају симулатор чеоног судара и симулатор превртања возила и да се, у контролисаним условима, на забаван и безбедан начин, увере у значај употребе сигурносног појаса, како на предњем, тако и на задњем седишту.


Поред активности и поклона за најмлађе учеснике у саобраћају, у циљу боље видљивости и едукације о безбедном учешћу, биће одржана и „Радионица са Пажљивком“ од 12 до 14 часова.

 

Планирано је да се одржи јавни час о безбедности у саобраћају, са почетком у 12 и у 14 часова, превасходно намењен ученицима завршних година средњих школа, кандидатима за возаче и младим возачима, јер је значајно повећано њихово страдање у саобраћају за првих девет месеци ове године, како би се упознали са проблематиком страдања у саобраћају и искористили могућност да попуњавањем анкете остваре право на једну од награда које су обезбедили партнери у пројекту: 5 ваучера за тренинг безбедне вожње у Националној возачкој академији "Навак".
Поред ове награде, биће подељена и три пакета помоћи на путу од стране АМСС и три безбедносна седишта за децу од стране Агенције за безбедност саобраћаја.

Циљ пројекта је да се проблем страдања у саобраћају подигне на виши степен друштвене важности и приоритета и да сваки грађанин преузме део личне одговорности када учествује у саобраћају било као пешак, путник или возач.

Пројекат спроводе Министарство унутрашњих послова и Агенција за безбедност саобраћаја, уз партнерство Ауто-мото савеза Србије, Црвеног крста, ЈП „Путеви Србије“, Националне возачке академије и Општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.