logo

Aktuelnosti

Karavan bezbednosti saobraćaja stiže u Mladenovac

Preventivni projekat “Karavan bezbednosti saobraćaja”, čiji je osnovni cilj povećanje svesti građana o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa i unapređenja bezbednog učešća u saobraćaju, biće organizovan u Mladenovcu u petak, 25. oktobra u delu ulice Janka Katića ispred zgrade Opštine sa početkom u 11:00 sati.


Posetioci Karavana biće u prilici da isprobaju simulator čeonog sudara i simulator prevrtanja vozila i da se, u kontrolisanim uslovima, na zabavan i bezbedan način, uvere u značaj upotrebe sigurnosnog pojasa, kako na prednjem, tako i na zadnjem sedištu.


Pored aktivnosti i poklona za najmlađe učesnike u saobraćaju, u cilju bolje vidljivosti i edukacije o bezbednom učešću, biće održana i „Radionica sa Pažljivkom“ od 12 do 14 časova.

 

Planirano je da se održi javni čas o bezbednosti u saobraćaju, sa početkom u 12 i u 14 časova, prevashodno namenjen učenicima završnih godina srednjih škola, kandidatima za vozače i mladim vozačima, jer je značajno povećano njihovo stradanje u saobraćaju za prvih devet meseci ove godine, kako bi se upoznali sa problematikom stradanja u saobraćaju i iskoristili mogućnost da popunjavanjem ankete ostvare pravo na jednu od nagrada koje su obezbedili partneri u projektu: 5 vaučera za trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji "Navak".
Pored ove nagrade, biće podeljena i tri paketa pomoći na putu od strane AMSS i tri bezbednosna sedišta za decu od strane Agencije za bezbednost saobraćaja.

Cilj projekta je da se problem stradanja u saobraćaju podigne na viši stepen društvene važnosti i prioriteta i da svaki građanin preuzme deo lične odgovornosti kada učestvuje u saobraćaju bilo kao pešak, putnik ili vozač.

Projekat sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za bezbednost saobraćaja, uz partnerstvo Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta, JP „Putevi Srbije“, Nacionalne vozačke akademije i Opštine Mladenovac.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.