logo

Актуелности

Шанса за рад и запослење

 

 

Седамнаесторо суграђана, корисника новчане социјалне помоћи, почеће од понедељка волонтерски рад у младеновачком комуналном предузећу у складу са Уредбом Владе Србије о мерама социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи.

Младеновац је општина са преко две хиљаде корисника социјалне помоћи. После данашњег потписивања уговора о волонтирању њих седамнаесторо добиће прилику да раде али и да евентуално заснују радни однос у ЈКП "Младеновац". Наиме, после неколико програма радног ангажовања незапослених лица, спроведених у комуналном предузећу, посао је по овом основу добило деветоро људи.

На иницијативу Наташе Јовановић, члана Привременог органа,  градска општина Младеновац и Градски центaр за социјални рад потписали су Меморандум о сарадњи за спровођење мера социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи. Меморандум је потписан на основу важеćе Уредбе Владе Србије. На основу овог меморандума 17 корисника је данас потписало Уговоре о волонтирању са ЈКП "Младеновац". Радно способни људи ће радити на пословима уличне хигијене као додатна радна снага у циљу унапређења јавне хигијене у Младеновцу, а уз могућност евентуалног запошљавања. Иначе, Младеновац је прва београдска општина које је кренула у остварење овог пројекта.

Наташа Јовановић, члан Привременог органа, захвалила се суграђанима, корисницима новчане социјалне помоћи, који су се одазвали позиву за учешће у овом пројекту који има за циљ лепши и чистији Младеновац.

– Вашим дориносом учинићете да град буде чистији и хвала вам што сте се одазвали, а градска општина Младеновац ће то знати да награди. Верујем да овај посао радимо на обострано задовољство, и комуналног предузећа и корисника који ће имати прилику да раде и да се на том послу докажу што ће им бити препорука за евентуално запослење. Градска општина Младеновац и ЈКП "Младеновац" ће сигурно знати да цене и награде свачији труд и залагање – рекла је Јовановићева.

Она је најавила да је градска општина Младеновац обезбедила донатора за 30 пакета породицама корисницима социјалне помоћи као и куповину и поделу новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.

Зорица Павловић, руководилац Центра за социјални рад у Младеновцу, рекла је да се пажљивом селекцијом дошло до групе радно способних корисника који су исказали вољу да се радно ангажују.

– Изабрани су вредни људи који су радно способни и који су показали вољу да раде. Такође, водили смо рачуна да то буду корисници који су из града и околине како не би плаћали трошкове превоза.

Владета Лучић, в.д. директора ЈКП "Младеновац", преко којег се програм реализује рекао је да ће волонтери бити ангажовани на пословима уличне хигијене.

– Имаће своје пословође који ће им показати где ће радити, односно које ће рејоне одржавати. Наравно, нико неће ризиковати безбедност јер ће бити према прописима уведени у посао. Обезбеђена им је ХТЗ опрема и алат. Циљ нам је да покријемо центар и обод града као и поједине "џепове" који су тешки за одржавање, пошто су проширене зоне изношења смећа. На основу постојећег искуства мислим да ће цео пројекат функционисати добро и да ћемо на крају процеса добити добре раднике –рекао је Лучић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.