logo

Актуелности

Подршка избеглицама за покретање сопственог посла

altХуманитарна организација "Божур" организовала је радни састанак са одабраним корисницима који ће добити опрему за покретање или проширење пословних активности. Партнер у овом пројекту је и градска општина Младеновац која суфинансира пројекат са 10 одсто.

Хуманитарна организација "Божур" која као партнер Католичке службе помоћи (CRS) и BPRM-a, америчка влада, реализује пројекат "Интегрисана подршка за расељене и избеглице у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији". На основу добијених података из Комесаријата за избеглице Републике Србије и исказаној потреби за економским оснаживањем породица, пројекат се реализује и у општини Младеновац.

Пројектом је предвиђено да ХО "Божур" подржи 16 породица из општине Младеновац, које су подржане кроз Регионални стамбени пројекат, а које су у потреби за оваквом врстом подршке и испуњавају унапред одређене критеријуме.

Подршка се састоји у куповини опреме за покретање или проширење пословних активности у вредности од 1.200 долара (са порезом) по кориснику. Градска општина Младеновац суфинасира пројекат са 10 одсто средстава. Присутне су поздравили Дејан Ивковић, члан Већа градске општине Младеновац, Јасмина Вукадиновић из Повереништва за избегла и интерно расељена лица општине Младеновац и Славица Милуновић, представник ХО "Божур".

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.