logo

Aktuelnosti

Подршка избеглицама за покретање сопственог посла

altХуманитарна организација "Божур" организовала је радни састанак са одабраним корисницима који ће добити опрему за покретање или проширење пословних активности. Партнер у овом пројекту је и градска општина Младеновац која суфинансира пројекат са 10 одсто.

Хуманитарна организација "Божур" која као партнер Католичке службе помоћи (CRS) и BPRM-a, америчка влада, реализује пројекат "Интегрисана подршка за расељене и избеглице у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији". На основу добијених података из Комесаријата за избеглице Републике Србије и исказаној потреби за економским оснаживањем породица, пројекат се реализује и у општини Младеновац.

Пројектом је предвиђено да ХО "Божур" подржи 16 породица из општине Младеновац, које су подржане кроз Регионални стамбени пројекат, а које су у потреби за оваквом врстом подршке и испуњавају унапред одређене критеријуме.

Подршка се састоји у куповини опреме за покретање или проширење пословних активности у вредности од 1.200 долара (са порезом) по кориснику. Градска општина Младеновац суфинасира пројекат са 10 одсто средстава. Присутне су поздравили Дејан Ивковић, члан Већа градске општине Младеновац, Јасмина Вукадиновић из Повереништва за избегла и интерно расељена лица општине Младеновац и Славица Милуновић, представник ХО "Божур".

alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.