logo

Актуелности

Сарадња општина Младеновац и Пале

alt

Делегација Градске општине Младеновац, на позив општине Пале и тамошњег Клуба "Идеја"€œ, посетила је ову општину и представила пројекат "Из Младеновца за Србију". Позив је уследио након емитовања емисије "Знање имање" у којој је овај пројекат представљен.

У сали општине Пале, у присуству руководства те општине и представника невладиних организација, пројекат су презентовали председница Скупштине Градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић-Бјеличић, члан Већа Зоран Јоцић и председница удружења "Од предака за будућност"€œ, Весна Вујић. Након презентације, делегацију општине Младеновац примио је начелник општине, Бошко Југовић.

Сарадња две општине почела је пре две године успостављањем сарадње културно-уметничких друштава "€žШумадија" из Влашке и "Просвета"€œ са Пала а након тога и разменом ученика основних школа "Бора Лазић"€œ из Влашке и тамошње основне школе. Договорено је да се сарадња између две општине настави у областима туризма и спорта, као и да делегација са Пала посети општину Младеновац 25. и 26. септембра ове године на дводневну манифестацију која ће означити завршницу пројекта "Из Младеновца за Србију"€œ.

Циљ пројекта је економско оснаживање жена које се баве пољопривредном производњом да своје производе прераде у кућним условима и кроз одговорајаућу промоцију изнесу на тржиште. као и да се у наредном периоду што више жена са села определи за ову врсту делатности.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.