logo

Aktuelnosti

Saradnja opština Mladenovac i Pale

alt

Delegacija Gradske opštine Mladenovac, na poziv opštine Pale i tamošnjeg Kluba "Ideja"€œ, posetila je ovu opštinu i predstavila projekat "Iz Mladenovca za Srbiju". Poziv je usledio nakon emitovanja emisije "Znanje imanje" u kojoj je ovaj projekat predstavljen.

U sali opštine Pale, u prisustvu rukovodstva te opštine i predstavnika nevladinih organizacija, projekat su prezentovali predsednica Skupštine Gradske opštine Mladenovac, Gordana Dimitrijević-Bjeličić, član Veća Zoran Jocić i predsednica udruženja "Od predaka za budućnost"€œ, Vesna Vujić. Nakon prezentacije, delegaciju opštine Mladenovac primio je načelnik opštine, Boško Jugović.

Saradnja dve opštine počela je pre dve godine uspostavljanjem saradnje kulturno-umetničkih društava "€žŠumadija" iz Vlaške i "Prosveta"€œ sa Pala a nakon toga i razmenom učenika osnovnih škola "Bora Lazić"€œ iz Vlaške i tamošnje osnovne škole. Dogovoreno je da se saradnja između dve opštine nastavi u oblastima turizma i sporta, kao i da delegacija sa Pala poseti opštinu Mladenovac 25. i 26. septembra ove godine na dvodnevnu manifestaciju koja će označiti završnicu projekta "Iz Mladenovca za Srbiju"€œ.

Cilj projekta je ekonomsko osnaživanje žena koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom da svoje proizvode prerade u kućnim uslovima i kroz odgovorajauću promociju iznesu na tržište. kao i da se u narednom periodu što više žena sa sela opredeli za ovu vrstu delatnosti.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.