logo

Актуелности

Бесплатна припремна настава за младеновачке матуранте

 

Захваљујући пројекту "Буди своја најбоља инвестиција", који Градска општина Младеновац реализује шесту годину за редом, ученици завршних разреда средњих школа из Младеновца и ове године потпуно беспллатно похађају припремну наставу из српског језика и математике за упис на факултете.

Због актуелне епидемиолошке ситуације настава је организована путем "онлајн" платформи. Првом часу у младеновачкој Гимназији, поред професора српског језика и књижевности Биљане Јањић и професора математике Радмила Илића, присуствовали су председник општине Владан Глишић, члан Већа Дејан Степановић и директор Гимназије, Александар Цветковић.

Глишић је ученицима и њиховим професорима пожелео успешну припрмну наставу.

,,Овај пројекат општине траје већ шест година и сматрам да је то један од најуспешнијих наших пројеката. Кроз њега је прошло више од три стотине ваших колега, ученика који су врло успешно савладали ову наставу и уписали факултете. Многи од њих су већ на мастер студијама, неки су завршили факултете, нашли посао и почели да формирају своје породице. Увек ћете имате пуну подршку општине Младеновац. Потрудићемо се да износи годишњих стипендија које обезбеђујемо за најбоље студенте буду повећани. Такође, потрудићемо се да у наредним годинама обезбедимо што више радних места за вас да бисте после успешно завршених студија могли да живите и радите у нашем Младеновцу. Желим да се захвалим професорки српског језика, госпођи Биљани Јањић и професору математике, господину Радмилу Илићу, на несебичном труду и жељи да, заједно са општином Младеновац, помогну будућим студентима. Такође, захвалјујем и Александру Цветковићу, директору Гимназије и госпођи Снежани Благојевић, директорки Техничке школе, на великој подршци у овом пројекту. Свима вама, још једном, желим да упишете жељене факултете и да будете добри и вредни студенти“, рекао је Глишић.

Професор математике, Радмило Илић, истакао је да је пројекат “Буди своја најбоља инвестиција“ веома значајан и да је за шест година много учника успешно прошло кроз припремну натаву, а да су неки од њих већ на мастер студијама.

„Пре две године, Бојана Лазић је била прва у Србији на такмичењима из матемтике. Ово је веома значајно јер су ово бесплатне припреме. Захваљујем се председнику што је одвојио време да данас буде овде а нарочито на томе што је пружио помоћ и подршку овој идеји Александра Цветковића, директора Гимназије. Примера ради, комплетне припреме у Београду коштају тридесет хиљада, а ви ово имате бесплатно. Пратите нас редовно суботом у термину од 10 до 11:30. Предвиђено је петнаест термина, што значи укупно тридесет часова. Желим вам срећан рад и успешно студирање“, рекао је Илић.

Општина је, као и претходних година, обезбедила прикладне поклоне за све ученике који похађају припремну наставу.

Pripremnastava1
Pripremnastava2
Pripremnastava3
Pripremnastava4
Pripremnastava5
Pripremnastava6
Pripremnastava7
Pripremnastava8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.