logo

Aktuelnosti

Besplatna pripremna nastava za mladenovačke maturante

 

Zahvaljujući projektu "Budi svoja najbolja investicija", koji Gradska opština Mladenovac realizuje šestu godinu za redom, učenici završnih razreda srednjih škola iz Mladenovca i ove godine potpuno bespllatno pohađaju pripremnu nastavu iz srpskog jezika i matematike za upis na fakultete.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije nastava je organizovana putem "onlajn" platformi. Prvom času u mladenovačkoj Gimnaziji, pored profesora srpskog jezika i književnosti Biljane Janjić i profesora matematike Radmila Ilića, prisustvovali su predsednik opštine Vladan Glišić, član Veća Dejan Stepanović i direktor Gimnazije, Aleksandar Cvetković.

Glišić je učenicima i njihovim profesorima poželeo uspešnu priprmnu nastavu.

,,Ovaj projekat opštine traje već šest godina i smatram da je to jedan od najuspešnijih naših projekata. Kroz njega je prošlo više od tri stotine vaših kolega, učenika koji su vrlo uspešno savladali ovu nastavu i upisali fakultete. Mnogi od njih su već na master studijama, neki su završili fakultete, našli posao i počeli da formiraju svoje porodice. Uvek ćete imate punu podršku opštine Mladenovac. Potrudićemo se da iznosi godišnjih stipendija koje obezbeđujemo za najbolje studente budu povećani. Takođe, potrudićemo se da u narednim godinama obezbedimo što više radnih mesta za vas da biste posle uspešno završenih studija mogli da živite i radite u našem Mladenovcu. Želim da se zahvalim profesorki srpskog jezika, gospođi Biljani Janjić i profesoru matematike, gospodinu Radmilu Iliću, na nesebičnom trudu i želji da, zajedno sa opštinom Mladenovac, pomognu budućim studentima. Takođe, zahvaljujem i Aleksandru Cvetkoviću, direktoru Gimnazije i gospođi Snežani Blagojević, direktorki Tehničke škole, na velikoj podršci u ovom projektu. Svima vama, još jednom, želim da upišete željene fakultete i da budete dobri i vredni studenti“, rekao je Glišić.

Profesor matematike, Radmilo Ilić, istakao je da je projekat “Budi svoja najbolja investicija“ veoma značajan i da je za šest godina mnogo učnika uspešno prošlo kroz pripremnu natavu, a da su neki od njih već na master studijama.

„Pre dve godine, Bojana Lazić je bila prva u Srbiji na takmičenjima iz matemtike. Ovo je veoma značajno jer su ovo besplatne pripreme. Zahvaljujem se predsedniku što je odvojio vreme da danas bude ovde a naročito na tome što je pružio pomoć i podršku ovoj ideji Aleksandra Cvetkovića, direktora Gimnazije. Primera radi, kompletne pripreme u Beogradu koštaju trideset hiljada, a vi ovo imate besplatno. Pratite nas redovno subotom u terminu od 10 do 11:30. Predviđeno je petnaest termina, što znači ukupno trideset časova. Želim vam srećan rad i uspešno studiranje“, rekao je Ilić.

Opština je, kao i prethodnih godina, obezbedila prikladne poklone za sve učenike koji pohađaju pripremnu nastavu.

Pripremnastava1
Pripremnastava2
Pripremnastava3
Pripremnastava4
Pripremnastava5
Pripremnastava6
Pripremnastava7
Pripremnastava8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.