logo

Актуелности

Јавни позив за подстицаје у пољопривреди отворен до 2. априла

 

Градски секретар за привреду Милинко Величковић посетио је општину Младеновац и на радном састанку са председником општине, Владаном Глишићем, разговарао о пољопривредним потенцијалима општине Младеновац.

Величковић је позвао пољопривреднике да се пријаве на Јавни позив за доделу подстицајних средстава у пољопривредној производњи који је расписао Секретаријат за привреду Града Београда, за који је укупно опредељено 180 милиона динара. Он је рекао да се сваке године све више пољопривредника из Младеновца пријављује на Јавне позиве и подсетио да је претходне гтодине 113 носилаца регистрованих пољопривредних газдинстава са територије младеновачке општине добило субвенције, а да је 21 газдинство добило бесповратна средства за куповину трактора.

Величковић је нагласио да је Град Београд високо позиционирао пољопривреду на укупној лествици развоја целокупне привреде града и позвао све носиоце регистрованих пољопривредних газдинстава, нарочито младе, да искористе шансу и конкуришу за овогодишње подстицаје у области сточарства, воћарства и повртарства, пчеларства, као и за набавку трактора и прикључних машина.

Рок за достављање пријава по актуелном јавном позиву је 02. април 2021. године до 15 часова.

Након радног састанка Величковић и Глишић посетили су Пољопривредну саветодавну стручну службу Београд која се налази на територији општине Младеновцу. Једна од активности ове Службе је и упознавање пољопривредних произвођача са актуелним подстицајима Секретаријата за привреду као и пружање саветодавне помоћи при аплицирању на конкурсе.

Podsticaji1
Podsticaji2
Podsticaji3
Podsticaji4
Podsticaji5
Podsticaji6
Podsticaji7

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.