logo

Aktuelnosti

Javni poziv za podsticaje u poljoprivredi otvoren do 2. aprila

 

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković posetio je opštinu Mladenovac i na radnom sastanku sa predsednikom opštine, Vladanom Glišićem, razgovarao o poljoprivrednim potencijalima opštine Mladenovac.

Veličković je pozvao poljoprivrednike da se prijave na Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivrednoj proizvodnji koji je raspisao Sekretarijat za privredu Grada Beograda, za koji je ukupno opredeljeno 180 miliona dinara. On je rekao da se svake godine sve više poljoprivrednika iz Mladenovca prijavljuje na Javne pozive i podsetio da je prethodne gtodine 113 nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije mladenovačke opštine dobilo subvencije, a da je 21 gazdinstvo dobilo bespovratna sredstva za kupovinu traktora.

Veličković je naglasio da je Grad Beograd visoko pozicionirao poljoprivredu na ukupnoj lestvici razvoja celokupne privrede grada i pozvao sve nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, naročito mlade, da iskoriste šansu i konkurišu za ovogodišnje podsticaje u oblasti stočarstva, voćarstva i povrtarstva, pčelarstva, kao i za nabavku traktora i priključnih mašina.

Rok za dostavljanje prijava po aktuelnom javnom pozivu je 02. april 2021. godine do 15 časova.

Nakon radnog sastanka Veličković i Glišić posetili su Poljoprivrednu savetodavnu stručnu službu Beograd koja se nalazi na teritoriji opštine Mladenovcu. Jedna od aktivnosti ove Službe je i upoznavanje poljoprivrednih proizvođača sa aktuelnim podsticajima Sekretarijata za privredu kao i pružanje savetodavne pomoći pri apliciranju na konkurse.

Podsticaji1
Podsticaji2
Podsticaji3
Podsticaji4
Podsticaji5
Podsticaji6
Podsticaji7

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.