logo

Актуелности

Саопштење поводом прилога на ТВ Н1

Манир телевизије Н1 је да извуче из контекста и уподоби својим потребама и жељама одговор који добије на постављено питање. Није Градска општина Младеновац једина институција која се сусрела са таквом праксом ове телевизије.Небројано пута су изјаве председника републике и осталих носилаца власти тумачене на начин који одговара наручиоцу вести. Оно што у овом случају ситуацију чини тежом је то што је јавност обманута на тему деце, ученица и ученика који су понос Младеновца.

ГО Младеновац је финансирала одлазак талентованих ђака у Истраживачки центар Петница, те у истом духу ту праксу наставља и ове године. На питање телевизије Н1 градска општина Младеновац је одговорила благовремено и прецизно. Наравно, новинаре Н1 то није спречило да одговор протумаче како желе и искористе прилику за сензационализам тамо где му није место.

Поштујући све медије сматрали смо да ћемо одговором на питање телевизији Н1 постићи оно што и јесте циљ сваког медија - објективно информисање јавности. Ипак, у овом случају били смо превише оптимистични јер је овај медиј још једном показао да га тај постулат новинарства не обавезује.

Имајући у виду све наведено, сматрамо да смо дужни да јавност овим путем упознамо са истином коју ћемо сада апострофирати: ГРАДСКА ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ ЋЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ПОКРИТИ ТРОШКОВЕ ОДЛАСКА НАШИХ НАДАРЕНИХ УЧЕНИКА У ИСТРАЖИВАЧКУ СТАНИЦУ ПЕТНИЦА.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.