logo

Aktuelnosti

Saopštenje povodom priloga na TV N1

Manir televizije N1 je da izvuče iz konteksta i upodobi svojim potrebama i željama odgovor koji dobije na postavljeno pitanje. Nije Gradska opština Mladenovac jedina institucija koja se susrela sa takvom praksom ove televizije.Nebrojano puta su izjave predsednika republike i ostalih nosilaca vlasti tumačene na način koji odgovara naručiocu vesti. Ono što u ovom slučaju situaciju čini težom je to što je javnost obmanuta na temu dece, učenica i učenika koji su ponos Mladenovca.

GO Mladenovac je finansirala odlazak talentovanih đaka u Istraživački centar Petnica, te u istom duhu tu praksu nastavlja i ove godine. Na pitanje televizije N1 gradska opština Mladenovac je odgovorila blagovremeno i precizno. Naravno, novinare N1 to nije sprečilo da odgovor protumače kako žele i iskoriste priliku za senzacionalizam tamo gde mu nije mesto.

Poštujući sve medije smatrali smo da ćemo odgovorom na pitanje televiziji N1 postići ono što i jeste cilj svakog medija - objektivno informisanje javnosti. Ipak, u ovom slučaju bili smo previše optimistični jer je ovaj medij još jednom pokazao da ga taj postulat novinarstva ne obavezuje.

Imajući u vidu sve navedeno, smatramo da smo dužni da javnost ovim putem upoznamo sa istinom koju ćemo sada apostrofirati: GRADSKA OPŠTINA MLADENOVAC ĆE I OVE GODINE POKRITI TROŠKOVE ODLASKA NAŠIH NADARENIH UČENIKA U ISTRAŽIVAČKU STANICU PETNICA.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.