logo

Култура

Смотра фолклора од Младеновца до Угљевика

Представници Младеновца, Шапца и Угљевика,потписали су 24. маја у Угљевику (Република Српска), документ којим је озваничен Међународни летњи фестивал фолклора, а који се ове године по други пут одржава у ова три града и две земље у којима живи српски народ.

Фестивал почиње средином јула у Младеновцу, а завршава у Угљевику.

Испред Градске општине Младеновац, свој потпис је ставио Дејан Чокић, заменик председника ГО. Градоначелник Шапца, Милош Милошевић, је потписавши заједнички докуменат изразио дивљење Младеновцу на дугој традицији и беспрекорној организацији фестивала. Свој потпис на документ који ће бити упућен министарствима културе Србије и Републике Српске ставили су и представници културно-уметничких друштава "Шумадија" из Влашке, "Абрашевић" из Шапца и "Рудар" из Угљевика.

У име домаћина и Републике Српске, Фестивалски акт потписао је начелник Василије Перић, а потписивању документа о заједничкој сарадњи око организације фестивала присуствовао је и Зоран Милетић, члан Општинског већа.

Иначе, организације другог Међународног летњег фестивала, који ће ове године трајати десет дана, поново је поверена КУД "Шумадија" из Влашке.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.