logo

Култура

Сећање на вајара Српског ратника

Поводом 70.годишњице смрти Михаила Миловановића, аутора споменика Српском ратнику у градском парку, представници Градске општине Младеновац, присуствовали су обележавању овог догађаја на Тргу Светог Саве у Ужицу.

Михаило Миловановић је први академски сликар Ужица и ужичког краја, ратник три ослободилачка рата и ратни сликар Врховне команде српске војске 1914-1918. године. Програму код бисте Михаила Миловановића на Тргу Светог Саве у Ужицу испред општине Младеновац присуствовали су др Јасминка Прокић, помоћник председника и Јасмина Чабрило, начелница градске библиотеке "Деспот Стефан Лазаревић".

Оне су били гости Јована Марковића, градоначелника Ужица. На пријему представници ГО Младеновац поклонили су градоначелнику и Удружењу потомака урамљене фотографије старог Младеновца на којима се налазе споменик у парку и младеновачка црква.

Кратак програм домаћини су искористили да још једном подсете грађане на живот, дело и страдање сликара и ратника Михаила Миловановића. Помену је присуствовало око 50 представника установа из Ужица, сликара и грађана Ужица, као и представници града Ужица. О делу Михаила Миловановића говорила је председница Удружења потомака Миљка Пилчевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.