logo

Култура

Отворен Фестивал фолклора у Влашкој

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2012" који организује КУД "Шумадија" уз подршку Градске општине Младеновац, синоћ је свечано отворио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Прве вечери тродневног фестивала бројној публици су се представили шест иностраних и шет домаћих фолклорних ансамбала.

Захваљујући успешној организацији домаћина, КУД-а "Шумадија" из Влашке, дугогодишња традиција фестивала јуче је настављена по дванаести пут у нашој општини. Међународни фестивал фолклора "Влашка 2012" који се одржава у оквиру "Трћег српског фестивала фолкора" синоћ је свечано отворен и трајаће до 22. јула након чега се наставља у Шапцу и Угљевику.

Традиционалним дефилеом улицама нашег града гости из Србије и иностранства јуче су се представили младеновчанима. Добродошлицу у Младеновац и Влашку гостима из Русије, Пољске, Бугарске, Литваније, Македоније и Италије јуче су пожелели Дејан Чокић, председник општине Младеновац, Милош Стојановић, заменик председника и Драгослав Стојковић, члан Већа. Дејан Тодоровић, председник КУД-а "Влашка", захвалио се председнику општине на гостопримству и помоћи у организацији фестивала. Након пријема у општини Младеновац, фолклорне групе су на градском тргу приказали само део богатог програма који се наставио синоћ у Влашкој.

Три домаћа и пет иностраних фолклорних ансамабала јуче се допутовали у Влашку где ће у наредна три дана (22, 23, 24-ог јула са почетком у 20.30h) приказати игре из својих земаља на десетом Међународном фестивалу фолклора "Влашка 2010" који организује КУД "Шумадија" уз подршку Градске општине Младеновац. Данас је Дејан Чокић, заменик председника Градске општине Младеновац примио учеснике фестивала и пожелео им добродошлицу у нашу општину. Фолклорне групе су затим на градском тргу приказали само део богатог програма.

Отварајући Међународни фестивал фолклора "Влашка 2012", Дејан Чокић се захвалио домаћину КУД "Шумадија" из Влашке на организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

– Вечерас ми је заиста велика част и лично задовољство што у име грађана наше општине могу да вас поздравим и да вам пожелим добродошлицу у наш Младеновац и нашу Влашку. Поздрављам наше драге госте из Русије, Пољске, Бугарске, Италије, Литваније и Македоније. Такође, желим добродошлицу нашим пријатељима из Шапца, Угљевика, Ваљева, Ражња, Велике Дренове и Босанског брода.

Ова лепа међународна смотра која захваљујући труду, раду и личном одрицању људи из КУД-а "Шумадија" траје годинама служи на понос целој општини Младеновац. Влашка се показала и доказала у најбољем светлу. Ово мало шумадијско село током претходних фестивала угостило је хиљаде иностраних гостију, а овај фестивал је, захваљујући свима вама, постао најзначајнија културна манифестација у нашој општини.

Драги пријатељи, ми се већ 12-ту годину за редом окупљамо у Влашкој да би се дружили и приказали културне обичаје европских земаља и мени је заиста,      задовољство што сам у вашем друштву. Могу да вам обећам ће овај фестивал и убудуће имати сву потребну подршку и помоћ Градске општине Младеновац.

Још једном, свима вама, учесницима, домаћинима и гостима желим да се у Влашкој и Младеновцу осећате као код своје куће. Драги моји Влашчани, Хвала вам и желим вам леп провод – рекао је Чокић.

Извођачки програм Међународног фестивала фолклора "Влашка 2012" наставља се вечерас и сутра у дворишту основне школе у Влашкој.

Програм почиње у 20,30 сати, а цена карте за свако појединачно вече је 100 динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.