logo

Култура

"Сат за планету" испред споменика

Израдом светлећих графита Младеновчани ће обележити акцију "Сат за планету". Скуп ће се одржати 23. марта у 20.30 часова испред споменика у градском парку.

Према речима Сандре Тагић, координатора овог перформанса, циљ акције је да се у мраку помоћу светлећих порука обратимо планети и свима који нису свесни да је овај сат уштеде важан за ублажавање климатских промена. Она каже да је споменик у парку одабран јер је најпрепознатљивији симбол нашег града.

– Потребне су нам лампице, мали ласери, фото апарати којима може да се дуже задржи отворена бленда, а простор испред као и градски парк биће ангажовани за ову врсту перформанса. Изложба насталих радова ће се приредити у градској општини када будемо одабрали најлепше поруке и слике. Тема израде графита је слободна али и усмерена на еколошке поруке.

Допустићемо младости да сама изабере слогане за графите. Позивамо да дођу сви млади људи, ученици основних и средњих школа али и свакога ко је свестан да мењајући своје навике и штедећи електричну енергију доприноси здравијој околини – рекла је Тагићева.

У ову акцију ће се укључити преко 7000 градова у 152 државе.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2022.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.