logo

"Сат за планету" испред споменика

Израдом светлећих графита Младеновчани ће обележити акцију "Сат за планету". Скуп ће се одржати 23. марта у 20.30 часова испред споменика у градском парку.

Према речима Сандре Тагић, координатора овог перформанса, циљ акције је да се у мраку помоћу светлећих порука обратимо планети и свима који нису свесни да је овај сат уштеде важан за ублажавање климатских промена. Она каже да је споменик у парку одабран јер је најпрепознатљивији симбол нашег града.

– Потребне су нам лампице, мали ласери, фото апарати којима може да се дуже задржи отворена бленда, а простор испред као и градски парк биће ангажовани за ову врсту перформанса. Изложба насталих радова ће се приредити у градској општини када будемо одабрали најлепше поруке и слике. Тема израде графита је слободна али и усмерена на еколошке поруке.

Допустићемо младости да сама изабере слогане за графите. Позивамо да дођу сви млади људи, ученици основних и средњих школа али и свакога ко је свестан да мењајући своје навике и штедећи електричну енергију доприноси здравијој околини – рекла је Тагићева.

У ову акцију ће се укључити преко 7000 градова у 152 државе.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.