logo

Култура

Почела Ликовна колонија

Синоћ је у Центру за културу свечано отворена Ликовна колонија "Младеновац 2013" која ће ове године угостити девет уметника из Русије, Македоније, Хрватске и Србије. Манифестацију организују Центар за културу и градска општина Младнеовац.

Овогодишњи учесници су Борис Кузњецов из Русије, Ивана Настески из Македоније, Барбара Ивковић из Хрватске и уметници из Србије, Горан Ракић, Мирослава Карајанковић, Драган Бартула, Миодраг Зубац, Марија Миленковић и Дејан Степановић.

Отварајући 27. Ликовну колонију, Ненад Љубеновић, директор Центра за културу, рекао је да састав уметника обећава да ће ово бити Ликовна колонија која ће се дуго памтити. Он је подсетио на значај и утицај који је покојни сликар Владимир Манић оставио као председник Савета ликовне колоније.

Јасминка Прокић, помоћник председника градске општине Младеновац, поздравила је присутне и пожелела добродошлицу уметницима у Младеновац. Она је нагласила да је Ликовна колонија прилика да Младеновац оживи и подигне своје уметничке капацитете.

У оквиру званичног отварања Ликовне колоније приређене су изложбе ранијих радова учесника ликовне колоније као и изложба цртежа Радише Маринковића, Горана Ракића и Миодрага Зупца.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2022.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.