logo

Култура

Шумановић у Младеновцу

 

Изложба слика Саве Шумановића, "Последња деценија", отворена је синоћ, 17. марта, у Центру за културу Младеновац. Посетиоци имају прилику да виде 15 слика великог српског сликара. Ова јединствена поставка отворена је до 26. марта, радним данима од 10,00 часова.

Организатори изложбе су младеновачки Центар за културу и Галерија слика "Сава Шумановић" Шид. Изложене слике припадају поставци "Последња деценија", последњем десетогодишњем периоду Шумановићевог сликарства везаног за Шид.

Слике су изложене у реновираној Галерији "Фоаје", Центра за културу. Избор од 15 слика представљају сажет пресек стваралаштва Саве Шумановића од 1932-1942. године, последње деценије живота и рада. Реновиран Галеријски простор почиње са радом управо овом изложбом која ће трајати до 26. марта.

Иначе, овај период је оцењен као најзначајнији део Шумановићевог стварања, као суштина његове личности и уметничке вере. У овом периоду долази и до потпуног ослобађања од свих утицаја и веза са туђим идејама.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.