logo

Култура

Орфејеве сенке Вука Вуковића

 

 

Младеновачки песник Вук Вуковић, представио је 25. јуна у Центру за културу своју збирку песама "Орфејеве сенке". Уз музичку пратњу, велики број суграђана уживао је у Вуковићевој прози.

Како сам песник у предговору каже, песме су настајале не само писањем, већ и вишегодишњим експериметисањем на теми и изразу, радом на много чему у свету књижевности, а такав рад даје резултате. Искуство и живот преточени су у стихове.

Издавање збирке песама "Орфејеве сенке" помогла је Канцеларија за младе ГО Младеновац у чије име је захвалницу примио Страхиња Стојковић, шеф КЗМ Младеновац.

 

 

- Веома сам поносан што међу младим Младеновчаним има пуно талентованох и обдарених књижевника, Канцеларија за младе ће увек подржавати и помагати младима да остваре своје идеје, јер на тај начин остављамо трагове који ће вечно остати у нашем граду - рекао је Стојковић.

 

 

 

 

 

 

Мрамор

Напослетку:
Моја љубав
Беше кратког века.

Јутрос се пробудих,
А очи ми беху:
Уморне и мутне.

И сама далека,
Као дах ветрова,
Придошлих однекуд,
Из, мраморних, снова:

Једна бела туга
Дотакла ме,
Ћутке.

(Орфејеве сенке, издавач "Пресинг")

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.