logo

Култура

Отворена изложба графика Пабла Пикаса

 

 

Изложба графичких радова Пабла Пикаса отворена је синоћ у Центру за културу Младеновац. Изложба ће бити у Младеновцу до 13. априла.

Како је рекла Алина Мара Вујић, власница Пикасових графика, поставку чини 46 радова из колекције њених родитеља Живе и Лазара Вујића, власника галерије "Висконти Фајн Арт" у Љубљани. Изложена дела настала су у периоду од 1932. до 1969. године. 

Збирка Пикасових графика подељена је у три мапе, "Дупла флаута", сачињена од 16 литографија насталих између 1932. до 1935. са темама мушких и женских актова, минотаура, баханалија, доручка на трави... Мапа "Флора и фауна са Антиба" обједињује девет литографија са текстом Жаиме Сабартеса, а трећа, "Пикасови цртежи - Пол Елијар" је књига са 16 одштампаних цртежа претежно девојачких фигура и мртве природе у кубистичком стилу.

Изложбу је отворио Владан Глишић, председник Привременог органа градске оптшине Младеновац.

– Част ми је и привилегија што у име колега из Привременог органа имам прилику да отворим јединствену и екслузивну изложбу графика Пабла Пикаса, ствараоца који је писао историју светске уметности. Нема потребе посебно истицати да овакви догађаји свакако служе на част нашој општини јер можемо да видимо радове који су излагани у најпрестижнијим галеријама и музејима светских културних метропола. 

Мислим да вечерас заједно дугујемо захвалност и људима из Центра за културу Младеновац који се организацијом сваког новог догађаја труде да Младеновац учине видљивим и препознатљивим на културној мапи Србије.  

Градска општина Младеновац ће наставити да помаже организацију сваког догађаја који ће оплеменити и обогатити културни живот нашег града. Позивам суграђане да посете поставку и проглашавам изложбу отвореном – рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.