logo

Култура

Отворена изложба слика Ендија Ворхола

altЦентар за културу и туризам Младеновац у сарадњи са галеријом "Висконти фине арт" из Љубљане организовали су изложбу слика Ендија Ворхола која је 5. октобра отворена у галерији "Фоаје".

Као део пратећег програма Позоришног фестивала "Театар у једном дејству", посетиоци су могли да погледају 31 слику Ендија Ворхола из колекције Лазара Вујића и галерије "Висконти арт" из Љубљане у чијем власништву су изложена дела.

Отварајући изложбу председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је после изузетних изложби Пикаса, Паје Јовановића и Саве Шумановића, младеновачка публика у прилици да погледа још једну еминентну изложбу радова једног од најпознатијих уметника двадесетог века, Ендија Ворхола, америчког сликара и фотографа, родоначелника "поп арта".

Глишић је рекао да изложба има за циљ да нас информише о значају и утицају америчких уметника на светску културну баштину и захвалио се руководству Центра за културу и туризам на организацији овог догађаја. Он је истакао да ће градска општина Младеновац наставити да помаже организацију сваког догађаја који обогаћује културни живот нашег града.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.