logo

Образовање

Предавање о Космају

Стручњаци из Завода за заштиту природе одржали су 15. марта основцима из школа "Свети Сава" и "Момчило Живојиновић" предавање о Космају као заштићеном пределу.

Предавањима у две младеновачке школе присуствовали су ђаци и наставници који су укључени у пројекат "Мој Младеновац" који организује Градска општина Младеновац. Између осталог, предавачи су истакли да на подручју Космаја живе различите и ретке биљне и животињске врсте као и да је Космај највеће заштићено подручје на територији града Београда. Тако је приликом истраживања подручја Космаја нађено 17 нових врста тврдокрилаца који до сада нису евидентирани на територији Србије. Деца су се активно укључила у предавање са интересантним питањима и израдом плаката за лого Космаја.

Како нам је рекла мр Весна Јанковић, стручни сарадник за заштиту животне средине у Одељењу за комуналне, грађевинске и послове заштите животне средине, ова презентација ће касније помоћи наставницима да организују слична предавања у својим школама, а основни циљ је да предавање види што више основаца из Младеновца.

До сада је у оквиру пројекта "Мој Младеновац" завршена акција школски час Зелена слагалица у свим основним школама на територији ГО  Младеновац. Општинско такмичење Зелена слагалица почело је 18. марта, а финале нас очекује 11. априла на Дан заштите природе. Први полуфиналиста је ОШ "Коста Ђукић".

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.