logo

Образовање

Сваки други зна само да се потпише

Сваки други зна само да се потпишеБЕОГРАД – У Србији је чак 47 одсто становништва старијег од 15 година функционално неписмено, показује последњи попис становништва из 2002. године. Од тог броја, око 24 одсто грађана има завршено основно образовање, док 22 процента нема ни основну школу или су неписмени. Сви они спадају у групу функционално неписмених, што значи да могу само да се потпишу, да погледају шпанску серију или прочитају крупне наслове у новинама, али знање које су стекли не умеју да употребе.

– То су грађани с којима не можете да градите економију знања, да спроводите привредне реформе и демократизацију земље – истакла је Катарина Поповић, с Катедре за андрагогију Филозофског факултета, на јучерашњој конференцији "Образовање одраслих – шанса за друштвено – економски развој Србије"

Пренето из дневног листа "Данас" од 18. марта 2009. године

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.