logo

Пољопривреда

Подстицај произвођачима трактора

 

Влада Републике Србије донела је нову Уредбу о условима и начину подстицања производње и продаје трактора и прикључних машина за тракторе у Републици Србији у 2013. години.

Овом уредбом уређују се услови и начин подстицања производње и продаје нових трактора и нових прикључних машина за тракторе произведених у Републици Србији у 2013. години.

Подстицање производње и продаје производа ове уредбе спроводи се умањењем малопродајне цене код произвођача без пореза на додату вредност

 

25% за тракторе јачине до 40кW;

 

20% за прикључне машине и то:

- пнеуматске сејалице за окопавине (соја, сунцокрет, кукуруз и шећерна репа);
- једноредни и дворедни берачи кукуруза;
- цистерне за осоку и наводњавање запремине 2,4 и 3,2 м3;
- једноосовинске приколице носивости 3, 3,5 и 4т;
- растурачи ђубрива носивости 4т;
- сејалице за сетву стрних жита ширине радног захвата 2 и 3м;

 

21% за тракторе јачине преко 40кW.

 

Подстицање производње и продаје нових трактора и прикључних машина примењиваће се до утрошка средстава, а најкасније до 31. децембра 2013. године.

Директни корисници подстицаја у смислу ове уредбе су произвођачи трактора и прикључних машина у Републици Србији, а индиректни корисници су крајњи купци.

Средства за намене уредбе у износу 300.000.000,00 динара обезбеђена су Законом о буџету Републике Србије за 2013. годину.

Расподела средстава вршиће се авансним плаћањем произвођачима трактора и прикључних машина у Републици Србији у ратама, сразмерно динамици производње и продаје нових трактора и прикључних машина.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.