logo

Пољопривреда

Општина субвенционише осемењавање крава

 

Градска општина Младеновац је и ове године потписала уговоре са пет ветеринарских станица и амбуланти преко којих ће се спроводити пројекат субвенционисања вештачког осемењавања крава. 

Општина Младеновац ће из буџета финансирати са по 1.000 динара вештачко осемењавање крава, док ће остатак разлике у цени плаћати младеновачки сточари. Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду, данас је у име градске општине Младеновац, уручио уговоре представницима ветеринарских станица и амбуланти.

Он је рекао да су уговори закључени до краја године као и да се ова акција односи на одгајиваче и власнике говеда, искључиво са територије општине Младеновац.

Иако је сточни фонд на територији општине Младеновац мањи за 300 крава у односу на прошлу годину, Вићовац је рекао да је циљ ових постицајних мера повећање броја и побољшање квалитета грла говеда на територији наше општине.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.