logo

Пољопривреда

Савети стручњака за бољи принос жита

altИнститут за ратарство и повртарство Нови Сад, Градска општина Младеновац и Пољопривредна саветодавна и стручна служба Младеновац организовали су "Саветовање за јесењу сетву стрних жита Младеновац 2017".

Др Владимир Аћин говорио је о технологији производње стрних жита и агротехничким марама, док је проф.др Србислав Денчић представио карактеристике сорти са предлогом сортимента.

Стручњаци из Института представили су пољопривредницима, који су већином корисници њихових производа, нове сорте стрних жита са особеним карактеристикама за одређена поднебља.Ратари су упознати са најефикаснијим агротехничким мерама којима се умањују негативни утицаји климатских фактора на биљке.

Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду, најавила је да ће општина Младеновац у сарадњи са ПССС Младеновац, током јесењег и зимског периода организовати серију предавања и саветовања са реномираним пољопривредним установама.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.