logo

Спорт

Селтерс - Карабурма - Селтерс

После потписивања Уговора о пословној - техничкој сарадњи између ОФК Младеновца и ОФК Београда, фудбалском путањом из наслова ће имати прилику да крену многи талентовани дечаци из Младеновца и околине.

Потписивање уговора сигурно је велики дан за младеновачки фудбал у шта ћемо се сигурно сви уверити у месецима који долазе. ОФК Младеновац као стуб фудбала у нашој општини добио је партнера у једном од најчувенији српских клубова ОФК Београдом.

Председник прволигаша са Селтерса, др Радослав Ђорђевић, рекао је да уговор представља велику корист за оба клуба и темељ за успешну сарадњу. Његов колега који се налази на челу суперлигаша са Карабурме, Момчило Минић, потврдио је ова очекивања.

– Очекујемо да направимо дугорочну сарадњу, која ће бити добра за обе стране. Оба клуба дају важност млађим категоријама, а ОФК Београд је по томе познат. Играчи који су изашли из наше школе играју у највећим европским клубовима и преносе славу широм света. Са Младеновцем правимо нову базу, јер је клуб који има одличну организациону фунционалност. Добили смо у ОФК Младеновцу правог партнера са играчким кадром не само из самог клуба већ и из шире околине Младеновца. Хвала вам на спремности да уђемо у ову сарадњу и сигуран сам да ћемо радити на обострану корист. Можда смо у овом прелазном року могли и више учинити, али нека први корак буде мали да бисмо касније подигли сарадњу на прави ниво – обећао је Минић.

Слободан Секулић, директор омладинске школе ОФК Младеновца, рекао је да ће се ефекти ове сараде убрзо видети на делу, као и кроз резултате оба клуба.

– Свима је познат систем рада ОФК Београда и то да акценат стављају на млађе селекције, на талентовану децу и да су тим системом направили доста добрих играча. Код нас у Младеновцу је проблем што нам се талентована деца расипају и напуштају ову средину. Те таленте не желимо више да губимо – рекао је Секулић. Он је додао да је ОФК Младеновац постао фудбалски центар Северне Шумадије што се тиче омладинских категорија те да ће та деца имати прилику да се фудбалски школују код стручњака из ОФК Београда.

Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, је као један од разлога за сарадњу издвојио константну тежњу да се Младеновац приближи Београду

– То је проблем који ја и моји сарадници до сада нисмо успели да решимо. Близу смо Београда, градска смо општина, а као да смо удаљени 10.000 километара. ОФК Београда је велики клуб и узор за један мали клуб као што је Младеновац. Нарочито ове године када имамо велике амбиције, а то је да од идуће сезоне будемо у истом рангу као и ви, па да се опробамо ко је бољи. Кажу да у спорту не ваља причати шта се жели, али ја сматрам обрнуто. Ваља јасно рећи шта желимо. Желимо успех и желимо поштено такмичење. Ја вам се захваљујем што сте у ОФК Младеновцу видели партнера али догодине бодове нећете добити без борбе – рекао је Јовановић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.