logo

Спорт

Фаворит на коленима

Познато је да у фудбалским калкулацијама прогнозери баратају са устаљеним параметрима попут форме, положаја на табели, вредности тима, квалитета играча, богатих спонзора. Ретко се деси да у ову рачуницу неко убаци срчаност и жељу за победом, а тада и најбољи прогнозери праве грешке.

После "црне" пролећне серије ОФК Младеновац је већ отписан и прежаљен од многих. Са таквом рачуницом у суботу је на Селтерс дошао богати и фаворизовани тим Напретка из Крушевца. Међутим,  већ у 28. минуту видели су да ће на Селтерсу многи фаворити "сломити" зубе.  Хитри бек Младеновчана Станојевић лепо је прошао уз аут-линију и одлично центрирао, извио се робусни Павковић и тукао главом, лопта се од десне стативе одбила у супротну страну мреже.

Уочи одласка на одмор, хладан туш за навијаче домаћег прволигаша. Рачић се докопао враћене лопте и поред голмана Драгојевића послао је по земљи у леви угао. Разиграни изабраници тренера Радаковића поново су повели у 63. минуту. После кардиналне грешке чувара мреже Крзнарића, који је испустио лопту, притрчао је лукави центарфор Павковић и пласирао је у мрежу. Павковић момак који се не штеди ни у једној утакмици, који игра под повредом и редовно добија "дебеле" батине од противничке одбране, са два гола, био је најбољи појединац суботњег тријумфа Младеновчана.

Ерупција одушевљења симпатизера плаво–беле чете у 88. минуту, када је виђена најлепша акција на бурном мечу. Ржић је мајсторски одиграо "штиклу", а Кашић јаким и приземним ударцем погодио у центар мете. Крушевљани успели да смање резултат у надокнади времена, после Матићевог сјајно изведеног слободног ударца лопта је завршила испод пречке.

ОФК МЛАДЕНОВАЦ – НАПРЕДАК  3:2 (1:1)

Стрелци: Павковић у 28. и 63. и Кашић у 88. за ОФК Младеновац, а Рачић у 43. и Матић у 90+2. минуту за Напредак.
Стадион: Селтерс. Гледалаца: 800 Судија: Бошко Јованетић (Ужице). Помоћници: Милан Миловановић (Смедерево) и Немања Петровић (Ужице). Жути картони: Крстић, Кашић, Маловић, Ржић(ОФК Младеновац), Коковић (Напредак).

ОФК МЛАДЕНОВАЦ: Драгојевић, Станојевић, Максимовић (од 68. Маловић), Крстић, Туцаковић, Јовановић, Кашић, Чокић, Тешић (од 46. Рајић), Делетић, Павковић (од 63. Ржић).

НАПРЕДАК: Крзнарић, Пауновић, Удовичић, Коковић, Јаничић, Костић (од 68. Гаврић), Нухи (од 42. Смиљковић), Матић, Рачић, Милошевић, Петровић (од 62. Јеремић).

Резултати :

Слога (К) – Раднички (Н)
Колубара – Бежанија 0:0
Доњи Срем – Инђија 1:0
Банат – Срем 1:0
Телеоптик – Чукарички 1:0
ОФК Младеновац – Напредак 3:2
Младост (Л) – Пролетер 0:1
Нови Сад – Млади радник 1:1
Синђелић (Н) – Раднички (С) 0:0


Табела (27. коло)


Парови 28. кола

Срем : Колубара    
Бежанија : Синђелић    
Раднички (С): Телеоптик    
Чукарички : Младост (Л)    
Пролетер : Доњи Срем    
Инђија : Нови Сад    
Млади радник : Слога (К)    
Раднички (Н) : Младеновац    
Напредак : Банат

 

ГОЛОВИ (снимак ТВ МЛАДЕНОВАЦ)

http://www.youtube.com/watch?v=8ogvMoLrFS0

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.