logo

Спорт

Одбојкаши у општини

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић и члан Већа, Драгослав Стојковић, примили су данас руководство и играче Одбојкашког клуба "Младеновац".

На данашњем пријему разговарало се о успесима, проблемима и припремама за наредну сезону Младеновачких одбојкаша који се такмиче у Првој лиги Србије.

Председник клуба, Горан Михајловић, захвалио се градској општини Младеновац на помоћи клубу у току претходне сезоне. Он је рекао да је клуб успео да исплати заостала дуговања из претходног периода и да донекле регулишу текуће обавезе.

– Ми смо учинили све да ваше поверење оправдамо кроз борбу и победе против екипа које су била богатије и јаче. Били смо шести у лиги и представили смо наш град на најбољи начин – рекао је Михајловић и изразио наду да ће О.К Младеновац успети да избори опстанак у елитном такмичењу.

Тренер клуба, Радослав Стојић, рекао је да клуб дели терет тешке економске ситуације које погађа све области друштва. Он је рекао да су клуб напустила два играча која су направила искорак у каријери што је нормално у спорту.

– Проблем је што немамо новаца да доведемо бар два појачања како би мирно ушли у нову сезону, а такође смо изгубили доста у припремном тренажном периоду – рекао је Стојић и додао да играчима терба обезбедити минимум финансијских услова да би ови скромни момци напредовали у спорту.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да се општина Младеновац налази у изузетно тешкој економској ситуацији услед наслеђених обавеза, али да то неће бити препрека да се помогне онима који то заслужују.

– Знате сви добро за дугове којима је општина у прошлости оптерећена и које сада морамо да врћама, али морамо да се боримо као што се ви борите на терену. Мени као председнику била је заиста привилегија да се појавим на вашим утакмицама и да заједно са пуном салом навијамо за наш клуб. То је реткост видети у било ком нашем спорту и то је само ваша заслуга. Верујем да ћемо већ ове недеље успети да вам пустимо по једну плату, а за остатак године покушаћемо на све начине да се снађемо, пре свега преко спонзора. Ви не захтевате много, а много сте заслужили и наша је обавеза да вам бар тај минимум обезбедимо – рекао је Чокић.

Како нова сезона почиње за двадесетак дана, руководство и играче клуба је највише занимало када ће моћи да уђу у Спортски центар и наставе са тренинзима и утакмицама.

Чокић је рекао да су термини за овај клуб унапред плаћени преко градског Секретаријата за спорт и да нико нема право да забрани играчима да уђу у салу. Он је нагласио да су термини плаћени и обећао да ће се играчима омогућити да тренирају и играју утакмице у Спортском центру.

Драгослав Стојковић, члан Већа за развој спорта и туризма, истакао је да је Одбојкашки клуб "Младеновац", својим радом и резултатима заслужио да буде један од приоритетних спортова у Младеновцу.

– Младеновачки спорт треба да представљају они који су поникли овде, а ви сте прави пример за то. Вас као спортисте не треба да интересује политика али стицајем околности и сами сте укључени у то. Наша је обавеза да вам обезбедимо улазак у Спортски центар јер сам инсистирао да од свих клубова градски Секретаријат за спорт уплати вама термине. Учинио сам то јер сте заслужили. Ситуације је таква каква јесте, ја могу само да вас замолим да будете мало стрпљиви јер да нисте били стрпљиви не би сте ни постигли ове резултате. Имате искрену подршку свих нас, материјалну и моралну – рекао је Стојковић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.