logo

Спорт

Синиша Јанковић најбољи на турниру

Екипа "Кафе Бет" из Младеновца победник је Новогодишњег турнира у Спортском центру, а Синиша Јанковић проглашен је за најбољег играча турнира.

Традиционални Новогодишњи туринир у малом фудбалу у којем се 22 екипе сениора и седам тимова ветерана надметало за титулу најбољег и наградни фонд од 300.000 динара завршен је 17. јануара. Завршницу турнира пратило је преко хиљаду гледалаца, а у финалу су се сусреле екипе "Кафе Бет ПВЦ Мастер плус" из Младеновца и "Фамилија Величковић" из Пудараца. Младеновчани су победили после бољег извођења пенала резултатом 5:4 (2:2). Суграђанин Синиша Јанковић из победничке екипе изабран је за најбољег играча турнира.

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, честитао је на успеху победничкој екипи и најбољем играчу. Он је у име генералног спонзора турнира, градске општине Младеновац, рекао да је било задовољство видети пуну халу Спортског центра. Чокић се захвлио школи фудбала "Аврамовић" и Спортском центру на успешној организацији турнира.

Најбољи играч турнира, Синиша Јанковић, добро је познат младеновачким љубитељима фудбала. Тридесетседмогодишњи интернационалац из Рабровца, другу годину за редом осваја пехар у Спортском центру, а осим што је мајстор за мали фудбал, Синиша се кроз досадашњу доказао на српским и европским теренима.

– Каријеру сам почео у родном Рабровцу, после тога у Смедеревској Паланци у Гоши и београдској Звездари. Фудбал ме је затим одвео у Италију где сам играо за Емполи и Козенцу, а затим и у Швајцарској где сам бранио боје Белинцоне. Наступао сам и у Словенији за екипе Приморја, Домжала и Нафте. Са Домжалама сам два пута био првак Словенија и играо квалификације за Лигу шампиона. По повратку у Србију наступао сам за чачански Борац, а тренутно играм у Јасеници, екипи из Смедеревске Паланке – каже Јанковић и додаје :

– Што се самог турнира тиче морам да кажем да је освежење за младеновачки фудбал и да је јако лепо што се турнир усталио у нашем граду. Захваљујем се свим организаторима, публици и локалној самоуправи јер су нам свима омогућили да гледамо, играмо и уживамо у малом фудбалу.

Небојша Станковић, дописник "Спортског журнала" и уредним Радија "Хелп", каже да после завршетка турнира има утисак да се  народ у Младеновцу вратио фудбалу.

– Градска општина Младеновац је максимално помогла турнир тиме што је обезбедила наградни фонд од 300.000 динара. Могу да кажем да је овај турнир привукао и пажњу српске јавности тиме што је свакодневно праћен у "Спортском журналу" кроз извештаје и фотографије. Такође, Младеновачки "Хелп" радио је финално вече пратио уживо – рекао је Станковић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.