logo

Спорт

Почео Шаховски турнир слепих и слабовидих

 

Традиционални јубиларни 10. Шаховски турнир слепих и слабовидих који се одржава у просторијама Шах клуба "Младеновац" окупио је тринаест учесника из Младеновца, Београда, Шапца и Крагујевца. 

Организатори турнира су Међуопштинска организација слепих и слабовидих Младеновца и Сопота и градска општина Младеновац. Такмичењу су присутвовали гости из Градске организације слепих и Савеза слепих Србије. Прва награда на турниру је 3.000 динара, друга 1.500, а трећа хиљаду динара, а за учеснике од четвртог до седмог места обезбеђене су књиге.

Повлачењем првог потеза, турнир је отворио Саша Вићентијевић, члан Привременог органа градске општине Младеновац. Он је учесницима пожелео угодан боравак и дружење у Младеновцу и успех у такмичењу. 

Милан Стошић, председник Савеза слепих Србије, рекао је да се слепи активно баве играњем шаха што је само једна од области у којој су равноправни са осталом популацијом.

 – Наш Савез активно подстиче овакве турнире који се одржавају широм Србије. Овакви шаховски турнири имају посебан значај за нас јер се ради о интелектуалној игри у којој смо равноправни са осталима и игри која има велики афирмативни и интегративни карактер за наше чланове. Познато је да су слепи шахисти из Србије прослављени у свету али има још спортова где смо успешни, пре свега атлетика, игром звучне лопте, куглањем, пливањем, тандем бициклима и ту смо изузетно активни.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.