logo

Спорт

Првенство Србије у Спортском центру

 

Минулог викенда у Спортском центру одржано је Првенство Србије серијском ваздушном пушком у Б и Ц програму на 10 метара у организацији Стрељачке дружине "Филип Кљајић" из Младеновца.

Члан Привременог органа, Саша Вићентијевић, отворио је Првенство Србије у Спортском центру.

– Поштовани пријатељи, драги гости, част ми је и задовољство да вас у име градске општине Младеновац поздравим. Преносим вам поздраве председника и осталих колега из Привремeног органа. Желим вам да се у нашем граду осећате пријатно. Молим вас да добар глас о Стрељачкој дружини "Филип Кљајић", која је организатор, и нашем Младеновцу пренесете широм наше лепе Србије. Председнику Стрељачке дружине "Филип Кљајић" желим још пуно година успешног организовања, а свим такмичарима много успеха у предстојећем такмичењу. Нек вам је са срећом и живели. Проглашавам такмичење отвореним – рекао је Вићентијевић.

Првог дана на ватрену линију изашли су пионири и пионирке. Такмичило се више од 200 нада српског стрељаштва, а најуспешније су биле Новобеограђанке. Тим Новог Београда "Ушће" победио је у екипној конкуренцији пионирки, а злато у појединачној конкуренцији отишло је такмичарки овог клуба Кристини Лазаревић. Најпрецизнији пионир био је Марко Ивановић из крагујевачког "Чика Мате", а у екипном надметању злато је припало инђијској "Младости".

Такмичарка "Уљме", Јована Стојадинов обележила је други дан врло масовног Првенства Србије серијском ваздушном пушком. Кући се вратила са две златне медаље. Прво је победила у јуниорској конкуренцији, а у поподневном делу програма била је најбоља и међу сениоркама. Преосталих  шест титула шампиона на равне части поделили су стрелци инђијске "Младости" и пиротског клуба "Милорад Манчић Лукањац". Најпрецизнији међу сениорима био је Вукашин Бојић (Младост), а код јуниора Ђорђе Ранчић ("Лукањац").

У екипној конкуренцији тим из Инђије био је најбољи у такмичењима јуниорки и сениора, а Пироћанци су тријумфовали међу јуниорима и у надметању сениорки.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.